rico

Alla inlägg den 18 januari 2013

Av Fredrika - 18 januari 2013 16:28

Något som är en konstant fråga i alla samtalsämnen och det är med i filmer, låtar och folks åsikter.

Kärlek. 

Vad är kärlek och när vet du att den är på riktigt?

Min åsikt är att när du är kär, på riktigt, då vet du det. Jag har frågat min mamma MÅNGA gånger "Hur vet man när det är rätt?" Och jag har alltid fått samma svar; "Du bara vet." 

Jag har alltid blivit så irriterad och fundersam när hon svarat mig så. För jag kan inte förstå hur du bara kan veta. Du bara vet. 

Det kanske man gör. Jag och mina vänner har också diskuterat i många sömnlösa nätter över detta. 

Här kommer mina tankar om det.

Jag tror helt enkelt att det känns i kroppen, hjärtat, hjärnan, ja i hela dig. 

Jag har många gånger mer eller mindre övertalat mig själv att saker har varit rätt och att jag bara är en konstig människa som kanske helt enkelt aldrig skulle känna det där pirret i magen, känna att hela du blir bara så glad över att se denna människa. Det trodde jag. Jag kommer ihåg när min vän Yasse frågade mig om det pirrade i magen när jag var tillsammans med en kille för länge sedan och jag svarade "Nej, man växer nog i från den tanken och känslan." 

Och jag såg på hela henne hur ledsen hon blev, hur ledsen den tanken blev hos henne att det inte skulle pirra i magen längre. 

Men nu kan du ju andas ut Yasse för det vet du nu att det fortfarande gör! Mamma har berättat att det fortfarande pirrar i magen på henne när hon ser pappa efter att dom varit gifta i 20 år, så Yasse du ska inte lyssna på mig. 

Jag är nog en väldigt skeptisk människa. Jag har svårt att tro på något så vackert. För kärlek är ju jätte vackert. När du ser två människor som verkligen på riktigt älskar varandra så syns det för hela världen! Det är vackert, men så skrämmande på samma gång. 

En annan sak jag kan störa mig på när jag pratar med andra människor, det är när dom har så jävla bråttom!

Helt okej att förlova sig, helt okej att flytta ihop, helt okej att skaffa barn, helt okej att gifta sig när fan du vill och känner för det. Men gör det INTE för att du tror att det är det samhället förväntar sig att du ska göra!

T ex när en någon säger; "Varför har dom varit förlovade i 5 år och inte gift sig?" "Men ni har ju barn ihop, varför gifter in er inte?" Och så lägger vi till den där blicken dom ger dig också..

Älskar min vän Alexandra som har världens vackraste son med sin sambo! Ja dom har barn och dom bor ihop, varför skulle inte det räcka för tillfället? Dom gifter sig väl när dom vill, ingen annan ska ju sätta det datumet för dom, det är deras egna grej! Love u girl!


Varför har alla så bråttom? Ta det när DU vill och inte när ALLA andra förväntar sig att du ska göra det! Om du vill förlova dig efter en månad, GÖR DET! (se till så att din partner vill också) 

Sluta tänka på vad alla andra tycker att ni två ska göra, gör det för eran skull.


Dom där tre orden. Som kan göra så att du sväljer tungan och inte kan andas. Som kan ge dig panik ångest. Dom där tre orden som aldrig går att ta tillbaka. Som kan göra dig så lycklig. Du säger dom högt. Och sen så är det så.

Jag älskar dig.

Är tre ord som ALDRIG ska sägas när du inte menar det. Men ibland tror man ju att man menar det för stunden.

Så var försiktig med dessa tre ord. 

Jag menar dom nu på riktigt. Jag älskar dig.


 

Ovido - Quiz & Flashcards